PUTERA MIC

NEGERI SEMBILAN – TOWARDS 3G LEADERS

Sinar Harian-PUTERA MIC Buka Puasa Konsep 1 Malaysia

PUTERA MIC Buka Puasa Konsep 1 Malaysia

Buka Puasa Bersama Di Ampangan

 Pergerakan Putera MIC Negeri Sembilan sempena sambutan bulan Ramadan,mengadakan majlis buka puasa bersama Pertubuhan Anak Yatim Aminan di Ampangan, Seremban baru baru ini berlandaskan konsep Satu Malaysia.

Menurut pengerusinya , Dr.S.Thinagaraj majlis buka puasa bersama ini merupakan satu pendekatan baru yang digunakan oleh Putera MIC dalam mempromosikan konsep satu Malaysia yang diperkenalkan oleh Dato’Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia.

Tambah beliau lagi, majlis berbuka puasa ini selain membantu masyarakat pelbagai kaum saling mengenali serta menghormati adat serta kepercayaan kaum lain, turut membantu mengikis prasangka buruk terhadap kaum lain.

‘Hidup di negara berbilang kaum seperti Malaysia, kita harus ada sikap toleransi dan menghormati sesama lain,terutamanya bulan puasa seperti ini memberi kesempatan kepada kita untuk mengenali lebih dekat saudara kita yang beragama Islam,kita harus bijak menggunakan kesempatan bulan puasa untuk mengenali mereka” kata beliau .

Beliau juga mengucapkan tahniah kepada En.Dineshwaran, Ketua Putera MIC Bahagian Rasah/Seremban diatas keberhasilan menganjurkan majlis berbuka puasa bersama Pertubuhan Anak Yatim Aminan, Ampangan Seremban.

En.Dineshwaran pula berkata , program seumpama ini akan terus dijalankan sepanjang bulan Ramadan ini, dan Putera MIc sedia menerima pelawaan buka puasa bersama dengan mana mana pertubuhan kerajaan ataupun NGO  bagi mengeratkan lagi talian persaudaraan.

Penjaga Pertubuhan Anak Yatim Aminan, Ampangan Seremban, Hj Kamarul Ariffin,mengucapkan kesyukurannya diatas kehadiran ahli ahli Putera MIC Negeri Sembilan bagi berbuka puasa para penghuni rumah berkenaan. “Inilah kali pertama pertubuhan kaum Indian bersama kami untuk berbuka puasa,dan saya berharap kita harus kekalkan perpaduan ini dan menjayakan konsep satu malaysia’ ujur beliau.

Advertisements

September 13, 2009 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: